Bloemendaal in Vorm
Bloemendaal in Vorm

Officieel mediapartner Betrokkenheid in de meest zinnige vorm. Oftewel: wat doen we voor goede doelen? Projecten waaraan we vrijwillig ons communicatieve DNA afstaan. Daar worden nobele en dappere stichtingen, ideeën en boodschappen beter van. En wij heel blij.

Bezoek onze website

Jumping Zwolle

IJsselhallen Zwolle

Jumping Zwolle

21 oktober 2018

Alex David Gill maakt naam op Jumping Zwolle

Zijn parcoursen werden al in de gaten gehouden en op de slotdag van Jumping Zwolle, sloot hij af met winst in de CSI1* Grand Prix om de IJsselhallen Prijs. De twintigjarige Brit Alex David Gill mag een opkomend talent genoemd worden, net als de hengst Grand Slam VDL (v. Cardento) van VDL Stud waarmee hij de finaleproef won

Van de 28 deelnemers kwamen er vijf in de barrage terug, waarvan alleen de Duitse Laura Hetzel en Alex David Gill nog eens foutloos bleven. Peter Olthof pakte met Diablo Blue HS (v. Mr.Blue) de derde positie, voor Stefanie Heins met Daro H (v. Carolus II).

Alex David Gill liet de KWPN-goedgekeurde hengst Grand Slam VDL fantastisch springen. “Blij mee, want dit is zijn allereerste 1.40m rubriek. We behaalden van de zomer in Ermelo een ticket voor het WK voor zevenjarigen in Lanaken, maar daar zijn we niet heen gegaan. Het kwam te snel. Ik wil dit paard niet te hard pushen, maar de tijd nemen. Dat verdient hij. Het is een goed paard. Ik denk dat hij hier de verwachtingen heeft ingelost die hij als jong paard al wekte.”

De Britse springruiter is in dienst van Marcel de Boer en is de vervanger van Lennard de Boer die afgelopen zomer naar de BWG Stables vertrok. “Ik heb drie jaar op de Billy Stud van William Funnell gereden en mocht deelnemen aan driesterrenwedstrijden,  juniorconcoursen en zelfs landenwedstrijden. Veel kansen gehad, veel geleerd. William is echt een rolmodel voor me, een genie met paarden. Toch wilde ik graag naar Europa. Er zijn hier veel meer mogelijkheiden dan in Engeland en ik hoop hier zo goed mogelijk te rijden en wat naamsbekendheid op te bouwen. En natuurlijk dat ik volgend jaar hier weer mag terug komen, want wat is Zwolle een fantastisch show. Er is echt niets dat beter kan!”

Auteur: Wendy Scholten
Foto: Digishots

Hoofdsponsoren